ТЕЛЕФОН НА КЛИЕНТА
0700 800 30

Меню
Меню

ПРИРОДАTAОБИЧАТЕ ЛИ ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ?

Българската природа винаги е била символ на нашата страна. Гордеем се с нея, рекламираме я в чужбина, радваме се, когато е чиста и непокътната, но въпреки това не я пазим достатъчно. Ежедневните ни дейности замърсяват природата около нас и влошават качеството на въздуха, който дишаме. С малки усилия в нашето ежедневие можем да заживеем в синхрон с природата, а тя да ни дарява с прекрасните си гледки и чистият си въздух.

Ще Ви опишем няколко битови практики, които ще помогнат на природата около нас да се възстанови!

КАКВИ ТОРБИЧКИ ПОЛЗВАТЕ КОГАТО ПАЗАРУВАТЕ?

За проблема с торбичките се говори много напоследък, но дали се замисляме достатъчно какво причиняват на околната ни среда?

Милиони полиетиленови торбички летят из българския балкан, из улиците и полята. Тези торбички идват от нас - потребителите. Сигурни сме, че на никой не му харесва този факт, но въпреки това проблемът остава и трудно се пречупваме да спрем употребата им.

Много хора "решават" проблема с изгаряне, но това само влошава нещата. Когато се изгарят, вредните вещества от торбички, пластмасови бутилки и други пластмаси се инжектират директно в атмосферата, където стават много по-опасни за хората и животните. Прекомерното вдишване на тези вредни химикали, може да доведе до редица заболявания. Не изгаряйте торбичките! Събирайте и рециклирайте торбичките, когато станат негодни за употреба!

В магазините на КРЕЗ има полиетиленови торбички, направени от материала - DEGRALEN, който под влиянието на ултравиолетови лъчи разгражда торбичката на микроскопични частици, които се абсорбират от почвата по-бързо от обикновените. Торбичките са здрави, направени от плътен материал, който издържа до 10 кг. Цената на торбичката е 0.10 лв и може да бъде ползвана многократно за различни цели. Не изхвърляйте торбичките на КРЕЗ. Ползвайте ги многократно.

За тези от Вас, които отричат изцяло полиетиленовите торбички, предлагаме удобна ЕКО пазарска чанта, направена от плат. Чантата е с практичен дизайн, изключителна здравина и е подходящ аксесоар за всеки автомобил, мотопед или велосипед. Цената на пазарската чанта е 2.65 лв. и ще Ви служи вярно с години напред.

КАКВО ПРАВИТЕ С ИЗТОЩЕНИТЕ БАТЕРИИ?

Знаете ли, че батериите могат да се рециклират? Те съдържат опасни за околната среда химически вещества, които не трябва да попадат в обикновените кофи за смет. 

В магазините на КРЕЗ има няколко специални контейнера за събиране на употребявани батерии. Когато ни посещавате, донесете източените си батерии от вкъщи и ги хвърлете в контейнерите. Ние ще се погрижим те да стигнат безопасно до пунктовете за рециклиране, без да създават опасност за природата.

ХАРТИЕНИТЕ ОПАКОВКИ ИМАТ НЯКОЛКО ЖИВОТА!

КРЕЗ предава за рециклиране всички хартиени опаковки и кашони, които пристигат в склада ни със стоките. Така тези опаковки ще послужат за някой друг и може би няколко дървета ще поживеят още малко, преди да бъдат превърнати на хартиен амбалаж.

Съветваме Ви да събирате и рециклирате хартията, която не ползвате. Така със сигурност ще подарите живот на поне 1 дърво и ще спечелите малко допълнителни доходи.

Може би не сте се замисляли, но средностатистическият потребител използва толкова много хартиени опаковки, че ако ги събира и предава за рециклиране в период от 30 дни, ще спести достатъчно пари за вкусна вечеря или горивото за почивката.

Звучи Ви невероятно? Може да опитате.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки